içinde

Garipçe Köyü: Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerler ve Daha Fazlası

Garipçe Köyü Nerede?
Garipçe Köyü Nerede?

Garipçe köyü nerede? Garipçe köyü kahvaltı mekanları ve gezilecek yerler hakkında her şey bu yazıda! Okumak için tıklayın.

Geçtiğimiz hafta sonu Capsul ekibi olarak Garipçe’deydik. Burası İstanbul’dan uzakta gibi görünen ama tam da kalbinde bulunan bir yer. İstanbul’dan çıkmadan, çok da uzağa gitmeden sessiz, sakin, masmavi bir köye ulaşıyorsunuz. Burası kuşkusuz Garipçe köyü! Tabi burası küçük bir köy olduğu için geziniz çok uzun sürmüyor. Buraya gittiğinizde en fazla yarım saatte civardaki her şeyi görmüş, hatta birkaç hafta için fotoğraf bile stoklamış olacaksınız.

Garipçe Köyü Nerede?

Sarıyer garipçe köyü olarak da bilinen eşsiz lokasyon, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alıyor. Google veya Yandex haritalara garipçe köyü yol tarifi yazdığınızda İstanbul’un hangi bölgesinde olursanız olun maksimum 1 saat içinde oraya ulaşabileceğinizi göreceksiniz. Burası aynı zamanda Rumeli Feneri ile Rumeli Kavağı arasında yer alan şirin bir balıkçı köyü. Yavuz Sultan Selim Köprüsü (Üçüncü Köprü) yapıldıktan sonra epey üne kavuşan Garipçe, Poyrazköy’ün tam karşısında masmavi deniziyle büyüleyici bir şekilde konumlanıyor.

Garipçe Köyü Yol Tarifi

Garipçe Köyü

Bu lokasyona gitmek isteyen ziyaretçiler, internette sıklıkla ”garipçe köyü nasıl gidilir” veya ”garipçe köyü nerede” sorusunu aratmaktadırlar. Garipçe, İstanbul Sarıyer’e 10 kilometre uzaklıktadır. Köy Rumeli kavağı ile Rumeli Feneri arasında yer alıyor. Garipçe köyüne toplu ulaşımla gidecekseniz Hacıosman metro durağından 150 hat numaralı İETT otobüslerine binmeniz gerekiyor. Üsküdar’dan gelenler başka bir şekilde de gidebilir. Önce Üsküdar’dan Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binin. Ardından Altunizade ‘de inip Metrobüs’e aktarma yapın. Metrobüs ile Zincirlikuyu’da inin. Buradan Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapın. Metro ile Hacıosman son durakta indikten sonra otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkın. Son olarak duraktan 150 numaralı otobüse binerek Garipçe Merkez durağında inin. Artık Gripçe Köyü’ndesiniz!

Kadıköy’den gelenler için önce Söğütlüçeşme’den Metrobüs’e binip Zincirlikuyu’da inin. Bundan sonra Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapın. Metro ile Hacıosman son durakta inin. Ardından otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkarak duraktan 150 numaralı otobüse binin. Bu otobüs Garipçe Merkez durağının önünden geçiyor. Bu durakta indiğinizde Garipçe Köyü’ne ulaşmışsınız demektir.

Taksim’den gidenler için Yenikapı-Hacıosman metrosuna binmeniz gerekiyor. Hacıosman son durakta indikten sonra otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkın. Ardından 150 numaralı otobüse binerek Garipçe Merkez durağında inin. İndiğiniz yerde Garipçe Köyü olacak.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Mecidiyeköy taraflarından geliyorsanız herhangi bir metrobüs istasyonuna gitmeniz yeterli. Buradan Metrobüs ile Zincirlikuyu’da inerek Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapın. Metro ile Hacıosman son durakta inin. Ardından otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkarak duraktan 150 numaralı otobüse binin. Yukarda da belirttiğimiz gibi  Garipçe Merkez durağında indiğinizde Garipçe Köyü’ne varmış olacaksınız.

Artık garipçe köyü nerede diye sormak yerine tarif edecek duruma geldiniz. 🙂

Garipçe Köyü Gezilecek Yerler

garipce koyu blog 4

Burada Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok ize rastlamanız mümkün. Örneğin, Garipçe’nin en uç noktasında bulunan Garipçe Kalesi bunlardan biri. Günümüze kadar varlığını koruyan eski yapılardan. Bu kaleye köyün sol tarafında bulunan merdivenlerden ulaşabilirsiniz.

Garipçe Kalesi, sultan III. Mustafa tarafından 1757-1774 yıllarında Fransız Mimar Baron François de Tott’a yaptırılmıştır. Bundan önce ise Antik Çağ’da Lykion Limen adı verilen koyda kayalıklar üzerine inşa edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da bir süre kullanılmıştır.

Hasan Paşa Kulesi, Garipçe’de ziyaret edebileceğiniz diğer yerlerden birisi. Bu kale, tüm doğa şartlarına pek karşı koyamamış biraz yıkık dökük. Ama buraya vardığınızda muhteşem boğaz manzarasını göreceksiniz. Aynı zamanda bu açıdan Garipçe Kalesi’de tüm ayrıntılarıyla görünüyor.

Garipçe köyü rumeli feneri kalesi, Marmara Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayan Rumeli sırtlarında bulunan bir kale. Cenevizlilerden kalma olduğu biliniyor.

Rumeli Feneri Köyü, Garipçe’ye 2,5 km uzaklıkta. Bu lokasyona otobüs seferleri de mevcut. Garipçe’ye gelmişken mutlaka Rumeli Feneri Köyü’nü de görmenizi tavsiye ederiz.

Garipçe Köyü Kahvaltı Mekanları Fiyatları

Garipçe Köyü Kahvaltı Mekanları

Garipçe köyü kahvaltı yapmak için eşsiz bir yerdir. Burada genellikle balık restoranları bulunuyor. Ancak sabah saatlerinde bol çeşitli, leziz kahvaltı hizmeti sunuyorlar. Balık restoranı kahvaltı için uygun mu diye düşünüyorsanız endişe etmeyin! Sabah saatlerinde ağır bir balık kokusu olmuyor. Zaten restoranların çoğu denize sıfır olduğundan havalandırması ideal. Garipçe köyü kahvaltı mekanları fiyatları ise mekana göre değişiyor. Biz Garipçe Reis Balık & Kahvaltı isimli mekanda yaptık kahvaltımızı. Oldukça çeşitli ve lezzetliydi. Hemen yanı başınızda durgun, sakin, masmavi bir deniz, gökyüzü ise yine aynı şekilde onu tamamlıyor. Burada kahvaltı için kişi başı 200 TL ödedik. Civardaki fiyatların da aşağı yukarı bu civarda olduğunu tahmin etmek zor değil.

Garipçe Köyü Kahvaltı ve Yemek Mekanları

Burada bulunan diğer mekanların listesi ise şu şekilde:

Roke Balık Restaurant

Garipçe’nin en iyi ve en çok tavsiye edilen denize sıfır mekanlarından. Biz de ilk oraya gitmiştik ama mekan tadilatta olduğu için sahibi olduğunu düşündüğümüz bir beyefendi bizi Reis Balık & Kahvaltı’ya yönlendirdi. Çok samimi, güleryüzlü ve yardımsever olması mekanı görmesek de orada verilen hizmetin iyi olduğunu düşündürdü. Zaten genel olarak bölgenin yerel halkı çok samimi, konuşkan ve güler yüzlü. Garipçe’ye gittiğinizde kendinizi evinizde gibi hissetmemeniz imkansız!

Qarip Restaurant

Çeşit çeşit taze balıkları ve mezeleriyle burası şahane bir mekan. Garipçe’nin iyi hizmet veren restoranlarından biri.

Asma Altı Kahvaltı Ve Balık Evi

Haftanın her günü serpme kahvaltı servisi bulunan restoranda söz ve nişan dahil tüm özel günler için organizasyon da yapabilmeniz mümkün. Aynı zamanda menüsünde çok çeşitli deniz mahsulleri bulunuyor.

Garipçe Kumsal Restaurant TİDO

Yine serpme kahvaltı ve taze balık seçeneklerini bulabileceğiniz şahane bir restoran önerisi. Garipçe’de bulunan saydığımız bu birkaç işletmeye endişeniz olmadan gözü kapalı bir şekilde gidebilirsiniz. Fiyatları işletmeye göre değişkenlik gösteren menülerin lezzetinin eşsiz olduğu kesin.

İlginizi çekebilir: ”Dijital Göçebe Vizesi Nedir ve Nasıl Alınır?

Bildir

Ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GİPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar değerini kontrol edin

Capsulmag tarafından yazıldı

Dijital Göçebe Vizesi

Dijital Göçebe Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Karşılıyor Musun?

Edward Munch Çığlık Tablosu

Yaratıcısını Aşan Eser: Edward Munch'ın Çığlık Tablosu